Malin Lillewarg

Art Director & Designer

Min målsättning, oavsett uppdrag, är alltid att göra verklig skillnad. Därför lägger jag stor vikt vid vad designen och kommunikationen ska uppnå.

En ärlig design har rötter in i själva kärnan av varumärket, så det är just där vi tillsammans startar. Ifrågasätter det givna, ser det som varit och är – ur flera synvinklar. Och med fötterna på jorden vågar tänka stort om framtiden. Det är först när vi har hela bilden klar för oss, och tydligt vet vart vi ska, som idé- och designarbetet startar.

Jag tror på att starka och väl förankrade idéer är nyckeln till lyckade projekt. Målet är alltid att komma utanför det vanliga och ordinära. Att våga och gripa tag. Att hitta själen och bygga upp en tydlig, relevant personlighet åt varumärket och företaget.

För att vara valbar hos dagens alltfler medvetna konsumenter så förväntas det att ansvarstagande och göra gott är något som genomsyrar företagets värderingar och agerande. Att man lever som man lär och allra helst leder utvecklingen mot ett bättre samhälle för både människa och miljö. Så design är inte bara estetik och god ekonomi. Design är också känslor, sympati, värderingar, beteende – och hållbarhet.

En utveckling som ligger mig varmt om hjärtat och som jag mer än gärna är med och bidrar till. Därför lägger jag stort engagemang i hur jag kan hjälpa mina kunder att bli mer hållbara, göra fler medvetna val och på det sättet samtidigt bli ett mer attraktivt företag och varumärke.

Jag tror också på en hållbar design som även är intressant imorgon. Därför sätter jag högt värde på omsorgen i själva hantverket och utförandet – valet och hanteringen av detaljerna som typografi, färg, form och bildmanér men även material, textur och vid behov eventuell tryckteknik.

Med 20 års erfarenhet i branschen har jag hunnit skaffa mig en bred och djup kunskap om hur man bygger starka varumärken. Allt ifrån arbetet med strategi, idé och konceptutveckling till komplett visuell identitet, förpackningsdesign och grafisk formgivning. Jag har ett stort nätverk och samarbetar med noga utvalda copywriters, webbutvecklare, illustratörer och fotografer.

Jag anlitas direkt av företag men även av design- och reklambyråer och som föreläsare på skolor.

Läs mer om mig på LinkedIn.

Varmt välkommen att höra av dig.

 

// M a l i n  L i l l e w a r g