Novacast

Varumärkesarbete, koncept, designstrategi, logotyp, grafisk profil och komplett designprogram.

Let’s reduce the environmental footprint!

Novacasts målsättning är att minska/ta bort det miljömässiga avtryck som industrin (främst gjuteribranschen) lämnar efter sig på planeten. Hela konceptet ska bidra till att inspirera och entusiasmera andra att hänga på och göra detsamma.

Logotypens uppgift.
Att vara en kompass internt (till vad de vill åstadkomma) och en budbärare externt. Visa på en riktning. Vara ett tydligt avstamp i branschen. Särskiljande och distinkt. Ha mycket energi, andas teknik och hållbarhet samt vara stilren.

MILJÖVÄNLIGT PAPPER:
Stor omsorg lades vid att välja ett papper, till visitkort och hustrycksaker, med så liten miljöpåverkan som möjligt. Efter en omfattande research kring hela tillverkningsprocessen landade vi på Munken Polar. Det pappret tillverkas på Munkedals Pappersbruk som är ett av världens mest miljövänliga bruk. Bruket använder mindre vatten än något annat bruk vid produktionen av papper. Mindre än 4 kubikmeter/ton papper går åt vid produktion. Vilket ska jämföras med ett medelvärde i Europa på 10 – 15 kubikmeter/ton papper. Vattnet som lämnar pappersbruket går faktiskt att dricka! Och bruket har en bar i slutet av produktionen där man kan ta sig ett glas. : ) Allt vatten som lämnar bruket rinner ut i Örekilsälven och Gullmarsfjorden. Skyddade områden där man inte ens längre får fiska torsk eller kolja med spö. Munken Polar har dessutom en underbar yta och ett utseende som väcker sinnet. Den stadiga ytvikten på 400 gram till visitkorten gör att de sticker ut – med gott samvete.

Copywriter: Lisa Schultz, Some kind of wonderful