Viamax

Analys, designstrategi och kommunikativt koncept. Logotyp, grafisk profil, designprogram och komplett visuell identitet.

Hustrycksaker, förpackningsdesign och kläder. Säljmaterial, mässmonter och mässmaterial. Shop-in-shop, butiksexponering och butiksmaterial. Webbsida. Kampanjer och annonsering.

VIAMAX:
Viamax säljer naturligt lusthöjande produkter för kvinnor och män. De kombinerar naturliga örter, använda och beprövade sedan tusentals år, med ny modern framställning utan syntetiska tillsatser.

DESIGN:
Formmässigt låg utmaningen i att få till balansen mellan lust, sexighet och organiskt/naturen med kvalitét och seriositet. Budskapet var ”Sex is good for your health” – men fick absolut inte bli präktigt.

FLASKOR & TUBER
Formen på pumpflaskan är framtagen efter mina ritningar. Den är rundad baktill och platt framtill – dvs vänder man på flaskan och tittar på botten så ser den ut som en halv cirkel. Den rundade baksidan ligger skönt i handen. Ytan är sidenmatt och materialet har en mjuk och len gummiliknande känsla som är behaglig att ta på. Även tuben har en sidenmatt, len yta.

VISITKORT:
Pappret heter Plike, är matt svart och har även det – en len och mjuk gummiliknande yta. Rejält tilltagen ytvikt. Logo och text är silverfolierad och ”flamman” på baksidan är täckt av en partiell högblank UV lack.