NovaCast

Varumärkesarbete / Koncept / Designstrategi / Logotyp / Grafisk profil / Grafisk manual / Hustrycksaker / Visuell identitet med guidelines till digitala verktyg, PowerPoint-presentationer, foldrar, kontorsmaterial, mässmonter, kläder, give-aways, papperskasse mm.

Om Novacast:
NovaCast arbetar med innovation och tekniska lösningar som effektiviserar gjuteribranschen. Idag innebär det bl a en minskad skrotfrekvens på 30 – 40%, minskad energiförbrukning och minskad användning av skadliga ämnen. Det sparar både pengar och resurser. Efter varumärkesarbetet tillsammans med oss så landade NovaCast i målsättningen att vilja minska/ta bort det miljömässiga avtryck som industrin (främst gjuteribranschen) lämnar efter sig på planeten. Företagets ambition blev att inspirera och entusiasmera till klimatsmart förändring.

Logotypens uppgift:
Att vara en kompass internt (till vad de vill åstadkomma) och en budbärare externt. Visa på en riktning. Vara ett tydligt avstamp i branschen. Särskiljande och distinkt. Ha mycket energi, andas teknik och hållbarhet samt vara stilren.

Miljö och hållbarhet:
Stor omsorg lades vid att välja ett papper, till visitkort och hustrycksaker, med så liten miljöpåverkan som möjligt. Efter en omfattande research kring hela tillverkningsprocessen landade vi på Munken Polar. Det pappret tillverkas på Munkedals Pappersbruk som är ett av världens mest miljövänliga bruk. Bruket använder mindre vatten än något annat bruk vid produktionen av papper. Mindre än 4 kubikmeter/ton papper går åt vid produktion. Vilket ska jämföras med ett medelvärde i Europa på 10 – 15 kubikmeter/ton papper. Vattnet som lämnar pappersbruket går att dricka. Och bruket har en bar i slutet av produktionen där man kan ta sig ett glas. : ) Munken Polar har dessutom en underbar yta och ett utseende som väcker sinnet. Den stadiga ytvikten på 400 gram till visitkorten gör att de sticker ut – med gott samvete.

Copywriter:
Lisa Schultz, Some kind of wonderful