Up and under

Designstrategi / Logotyp / Grafisk profil / Designprogram

Om Up and Under:
”Up and Under mark- och byggentreprenad” sticker ut i sin bransch på fler sätt än att de inte heter ”Joels gräv och bygg” utan just – Up and Under. De kommer när de lovat, hör av sig när de sagt. Städar upp efter sig och håller ordning och reda. De är trevliga, glada, seriösa, har social kompetens och skapar personliga relationer. De är pålitliga, raka, ärliga och bygger tillit. Tyvärr inga självklara kvalitéter i just byggbranschen. Därför var det extra viktigt för dem att inte se ut som alla andra – eller heta som alla andra. Det här är sköna killar som man kan lita på. Det ska synas och kännas när man tar i visitkortet.

Uppdrag:
Det gällde att få ihop – pålitlig, trygg, stadig/stabil – med nytänkande, kreativ, fart/energi. Alltihop med kvalité ut i minsta detalj och fortfarande befinna sig nära ämnet. Att bygga. Från markarbete och grund upp till bygge och snickeri.

Logotyp:
Logotypen fick gärna ha känslan av ett emblem/märke/signum, en ”klubb”. Något man vill tillhöra, vara en del av och associeras med ett klädmärke/mode.

Utförande:
Visitkortet är tryckt på 540 grams papper (stadigt och tjockt utan att förlora finess) med boktrycksteknik – ett hantverk i sig. När du drar med fingret över trycket så känner du hur bokstäverna är intryckta i pappret. Jag valde anrika Norrbacka Tryckeri i Stockholm för att vara säker på att det skulle bli riktigt bra gjort.